Fakta omkring bildampvask

Bildampvask contra traditionel bilvask
I modsætning til traditionel bilvask og bilrengøring, hvor den udvendige rengøring foregår via hårde børster, efterlader bilvasken ved brug af damp ingen ridser i lakken. Ridser på biler er ofte forårsaget af små partikler af snavs, sand og rust, der gnider mod overfladen. Mange bilejere har i forbindelse med bilvask haft ubehagelige erfaringer med deres bil, som er blevet ridset fra en vaskehal eller ifm., at de selv har forsøgt at rense bilen. Damp er meget mildere end højtryksvand og sæbe fra en vaskehal, og der er intet objekt, såsom pensel, i direkte kontakt med bilens overflade undtagen en klud med en minimal kraft. Bildampvask er generelt meget mere ”ridsesikret” end konventionelle bilvaskemetoder.
Skader damp malingen på bilen?
Nej! Malingen på bilen er yderst vejrresistent og kan udholde ekstrem kulde og varme. Damp er en form for gas. Idet dampen kommer ud i atmosfæren, falder temperaturen af dampen, hvilket betyder, at damptemperaturen på biloverfladen er langt under 100 ° C. Til sammenligning kan nævnes, at mange wellnesscentre i verden bruger damp til at rense kundernes ansigt med, uden det skader huden. Ang. rensning af bilens interiør er damp yderst velegnet, jvf., hvordan damp i årevis med stor succes er blevet brugt til at rengøre tøj og lignende. Eksempelvis kan damp blandt andet trænge ind i AC anlægget og fjerne alt det støv, der sidder derinde, så der efter rensningen kommer ren luft derfra. Altså: damprengøring af biler, såvel udvendig som indvendig, er ikke skadelig for malingen.
Bildampvask og miljøet
Den mest specielle egenskab ved dampbilvask er dens øko- og allergivenlighed. Først og fremmest sparer damp på vandforbruget. En liter vand forvandles nemlig til 1.700 liter tørdamp. Det betyder, at en bildampvask kun behøver tre liter vand i modsætning til en traditionel bilvask, der bruger 300 liter. Desuden kan ka bilen rengøres helt uden brug af vaskekemikalier, for den varme damp trænger nemlig ned i samtlige kroge, hvor den fjerner al snavs og dræber bakterierne i både rat, vinduer, instrumentbræt, døre, falser, måtter og paneler. Damprengøring inden for autopleje er således yderst skånsom for miljøet.